A felelős kutyatartás közös ügyünk.

Hírlevél
feliratkozás


Név
E-mail


Az Ön banner
helye!

Védjük meg kutyáinkat felelős felkészüléssel a szilveszteri petárdák okozta riadalomban! Adunk néhány tanácsot, amelyek segítenek abban, hogyan járjunk el helyesen ebben az időszakban.

 

Felelősek vagyunk a kutyánkért

Felelősek vagyunk a kutyánkért

Óvjuk meg kedvenceinket!

 

Szilveszter idején a tudatos felkészülés és a közösségi együttműködés sok nehézséget megoldhat, ezért adunk néhány tanácsot a kutyatartóknak és a kutyabarátoknak, miként védhetjük meg kedvenceinket.

 

A felkészülés a leghatásosabb megoldás

 

Minden évben több száz kutya szökik meg a szilveszteri ünneplés okozta lármában. Az ünnep hatásait minden felelős kutyatartó ismeri, ezért nem csak magunkra és rokonainkra gondolunk ilyenkor, hanem négylábú családtagjainkra is.

 

Általános reakció a riadtság és a menekülés. A kutya nem hallgat a gazdájára, hanem minden erejével menedéket keres. Készítsünk zárt helyen menedéket neki, rendezzük a helyiséget sérülésmentesre. Már kiváló nyugtató eszközöket is találhatunk, nyugtató cseppeket és nyugtató mellényt.

 

Ha a kutya új a háznál, érdemes a kritikus időszakot védett környezetben megélni, nagy figyelmet szentelve az állat reakcióira. Zárt helyen, felügyelettel és segítő eszközökkel felszerelve nem érheti baj.

 

A megelőzés fontos része lehet egy riadalom-mentesítő tréning, ahol a kutyákat hozzászoktatjuk az efféle zajokhoz, megelőzve akár egy kipukkadt lufi okozta tragédiát.

 

Pórázon lépjünk át az új évbe!

 

Ha nem az első szilvesztert töltjük a kutyánkkal és ismerjük a viselkedését ebben a helyzetben, akkor tudjuk, mire készüljünk. De ne feledjük: mindig lehet váratlan reakció!

 

A kutya kora és egészségi állapota meghatározza az idegállapotát. Lehet, hogy tavaly még jól bírta, de idén már megriad a zajtól. Ezért mindenképpen érdemes a hangos ünnep alatt a kutyát zárt térben tartani, sétáltatáskor pedig pórázon vezetni.

 

Más kutyájáért is felelősséggel tartozunk

 

A kutyatartás közösségi életforma, ezért kiemelt szerep jut a kutyabarátoknak ebben az extrém időszakban is. Fontos tudnunk, mit tehetünk egy elkóborolt kutyával az új év első napjaiban.

 

Tippek a megriadt kutyák hazasegítésére

 

  • az új év első napjaiban óvatosan autózzunk, az elkóborolt kutyák balesetet okozhatnak
  • mentsük el a telefonunkba a legközelebbi menhely telefonszámát, hogy értesíteni tudjuk
  • készítsünk fotót a kutyáról, és osszuk meg a képet közösségi oldalakon
  • ha tapasztalt kutyások vagyunk, próbáljuk meg behívni a kutyát a gazdi jelentkezéséig

 

Védjük meg kutyáinkat a riadalomtól!

Védjük meg kutyáinkat a riadalomtól!

Támogatjuk a a GoldenVet Állatgyógyítás Természetesen csoport felvonulását

 

Csatlakozzunk a facebook csoport csendes sétájához, amely a petárdázás veszélyeire hívja fel a figyelmet! A menet december 29-én, 17.00 órakor indul a Feneketlen tótól és a Vigadó térig halad. A részleteket innen megtudhatod >>

 

 

Balesetmentes, békés szilvesztert kíván az EB OVO Egyesület csapata!