A felelős kutyatartás közös ügyünk.

Hírlevél
feliratkozás


Név
E-mail


Az Ön banner
helye!

 

Babos Judit

Babos Judit

Babos Judit – Elnökségi tag

 

Huszonévesen, egy véletlen folytán megtaláltam azt a szakmát, ami a legjobban passzolt hozzám: a rendezvények világa mindig új feladatot hozott, a kreatív környezet kifogyhatatlan energiát teremtett, és a nemzetközi megmérettetések sikere is boldogsággal töltött el.

A szakmai kihívásokról a hangsúlyt egyre a vezetői mivoltom kapta: elvégeztem hát az ország akkor egyedülállóan magas szintű, főiskolai képzését, a business coach szakot. A diplomamunkám témája a motiváció volt, mert az „üzemanyag” érdekelt igazán. Daniel H. Pink „Motiváció 3.0” című könyve nagy hatással volt rám, mert nemcsak a munkatársakat segített jobban megérteni, hanem saját, újdonsült igényeimet is: valami olyasmiért dolgozni, ami magamon túlmutat.

Ekkortájt lettem „kutyás”. Avart, a németjuhász-roti-doberman-vizsla kant 8 hónaposan fogadtam be ideiglenesen és azóta is együtt élünk

Akinek van kutyája, természetesen nehezen viseli a menhelyen élő állatok körülményeit. Sejtettem, hogy az alkalmi adományozás, a fuvarok, vagy az önkéntes munka mellett igazán a szakmai tapasztalatommal tudok nagyban segíteni: elemzés, stratégia, mozgósítás, koordináció, kommunikáció, utánkövetés.

Ez lett az én motiváló, magamon túlmutató ügyem, az EB OVO Egyesület pedig lehetőséget biztosított, hogy a nyugdíjas klubok tagjainak szervezett, menhelyi kutyasétáltatás program valósággá váljon. A közös munka folyamán egyértelmű lett, milyen egyéb területeken tudunk hatékonyan együtt dolgozni, mára pedig végtelen büszkeséggel tölt el, hogy az elnökség tagja lehetek.

 

Hosszú távú célom, hogy coach-ként azokat az elakadt gazdikat segítsem, akiknek kutyás nehézségeit már nem a tudás vagy a lehetőségek hiánya okozza, hanem az önismereti kihívás.

 

Elérhetőségem: babosjudit@ebovo.hu

 


 

Császári Flóra és Zsigmond kutya

Császári Flóra – kreatív és kommunikációs vezető – Elnökségi tag

 

Császári Flóra vagyok, az EB OVO Egyesület munkájában mint kommunikációs munkatárs, ötletelő-szervező, koordinátor veszek részt. A kezdetekben az egyesület népszerűségéért tevékenykedtem, fő célom az volt, hogy a felelős kutyatartás fogalma bekerüljön a köztudatba.

 

Nem vagyok egy tipikus “felelős” kutyatartó. Amikor Zsigmond, a fehér farkas-labrador kutyám egyik pillanatról a másikra bekerült az életembe, még féltem a kutyáktól. Együtt kezdtünk fejlődni és nyitottuk ki a lehetőségeket. Belvárosi életünk révén rögtön találkoztam a kutyatartás korlátaival, amiket feszegetni lehetett. És itt, a kezdetek kezdetén ismerkedtem meg Bertával, így nem volt kérdés, hogy a saját tudásommal, ötleteimmel be kell szállnom az EB OVO-ba. Innentől évekig pörögtek a történések: EB OVO Piknikek, image videók, kitelepülések, önkormányzati együttműködések, kutyabarát helyek bővítése, nyári kutyastrand térkép elkészítése, új kapcsolatok felkutatása, sok sajtó és közösségi média munkálat.

Főbb feladataim: EB OVO „Kutyád is bejöhet” matrica kampány, kakizacsi.hu kampány, EGYÜTTplacc, átfogó egyesületi kommunikáció szervezése. 

Elérhetőségem: flora@divatplacc.hu      + 36 70 388 8632

 


 

Fehér F. Zsuzsa

Fehér S. Zsuzsa

Fehér S. Zsuzsa – rendezvényfotós, szerkesztő-vágó – Elnökségi tag

 

Fehér S. Zsuzsa vagyok, szerkesztő-vágóként és rendezvényfotósként dolgozom. Az egyesület munkájához 2015-ben csatlakoztam önkéntes fotósként. Azóta egyre szorosabb az együttműködésünk, a rendezvényfotók mellett már a szervezeti menedzsmentből is kiveszem a részem.

Hiszem, hogy ember és állat között létrejöhet olyan szoros kapcsolat, ami túlmutat a háziállatok egyszerű funkcióján (ház őrzése, egérfogás), és ezekre a kapcsolatokra alapul a városi kutyatartás fogalma. A városokban közösségként kell élnünk és ennek a közösségnek mindig fejlődnie, reagálnia és alkalmazkodnia kell a társadalmi változásokhoz. Hiszem, hogy együtt sikerül tudatossá fejlesztenünk a társadalmunkat, kutyásokat és nem kutyásokat egyaránt!

Elérhetőségem: feherzsuzsi@ebovo.hu

 


 

Vass Viktória – fotó: eperkefotó

Vass Viktória – kinológus – Elnökségi tag

 

Kinológusként a fő területem a városi kutyatartás, így ismerkedtem meg az EB OVO Egyesülettel, stílusosan a Szabadság téren. Közösen kezdtünk el egy kutyával asszisztált, gyermekeknek szóló programon dolgozni.  

Szeretem a kihívásokat: jelenleg a belvárosban élek három gyerkőccel és három kutyával, Pitével, Szamócával és Tóbiással.

Egyesületi munkámban fő feladatnak tekintem a gyerekek és a kutyák békés egymás mellett élését szolgáló eszközök megteremtését és a közösségi kutyás stratégia építésének előmozdítását.   Az én jövőképemben adottak a gyerekkel és kutyával való együttélés infrastrukturális lehetőségei, a város- és cégvezetők pedig hatékony és előremutató intézkedéseket tesznek a városi kutyások megfelelő integrálásáért.

Szerencsére az EB OVO Egyesület már megtette a legnehezebb első lépéseket mindehhez. 

Elérhetőségem: vassviktoria@ebovo.hu

 

 


 

 

Csonka Berta, az EB OVO Egyesület elnöke és Lujza kutya

Csonka Berta  – alapító

 

Csonka Berta vagyok, az EB OVO Egyesület alapítója. 2009-ben naponta jártam a belvárosi Szabadság térre Lujza kutyámmal, és felismertem, hogy a nagyvárosi kutyatartás egy új közösségi életforma, amelynek nem létezik érdek-képviselete. Bölcsészként ez felkeltette az érdeklődésemet, és azóta számtalan tudományággal ismerkedtem meg azért, hogy megtaláljam a legjobb formát és a megfelelő megoldásokat az ember és kutyája közötti csodálatos kapcsolat megőrzésére.

 

Az elmúlt években egy mediátori képzést is elvégeztem, folyamatosan részt veszek vezetői, gazdasági és szakmai tanfolyamokon. Az EB OVO Egyesület kiváló lehetőséget ad arra, hogy kutyánkkal való kapcsolatunkat a közösségünkkel elfogadtassuk. Ezt a lehetőséget nagyon komolyan veszem, hiszen felelősségünk tenni azért, hogy közösségünk elismerje új életformánkat, ezáltal pedig biztosítsuk, hogy a jövő generációja kutyabarát világban nőhessen fel. Lujza kutyám tíz éve minden nap megerősít ebben!

Elérhetőségem: csonkaberta@ebovo.hu

 

Csonka Berta sajtómegjelenéseihez felhasználható fotók itt >>


 
Pintér Vanda

Pintér Vanda

 Pintér Vanda – Office manager

 
 
Pintér Vanda vagyok, az EB OVO Egyesület office managere. 2014-ben kezdtem önkénteskedni az egyesületnél, Csonka Berta hívott meg egy rendezvényre. Azonnal beleszerettem az egyesület munkásságába.  Ez idő alatt egyre komfortosabban érzem  magam az EB OVO világában.
 
Igyekszem a lehető legtöbb rendezvényen részt venni, és foglalkozni a kicsikkel, nagyokkal, bundásokkal. Próbálom megerősíteni mindenkiben, hogy a kutya vállalása nagy felelősség. A nem kutyásokban pedig azt, hogy legyenek befogadóbbak, és természetesen az ő igényeiket is figyelembe véve kompromisszumra jutni a kutyások és nem kutyások között.
 
Hiszem, hogy a kutyák jó hatással vannak a társadalomra, ezért tartom fontosnak a missziónkat. Az én lelkesedésem az évek során csak erősödött. Remélem, találkozunk a következő rendezvényünkön!
Elérhetőségem: cukkini5678@gmail.com

 


 

Rédai-Széles Kinga

Rédai-Széles Kinga

Rédai-Széles Kinga

 

Rédai-Széles Kinga vagyok. Velem találkozhattok a rendezvényeink gyermekfoglalkoztató részén. Imádom a kicsiket. Most még picik és mindenre nyitottak, ők a jövő ígéretei. De nemsokára ők lesznek a jelen.  Ezért is tartom kulcskérdésnek, hogy készség szinten sajátítsák el a felelős életvezetést és a felelős kutyatartást, amit leghatékonyabban kisgyerekkorban lehet megmutatni nekik.  Ezért minden EB OVO rendezvényen arra törekszem, hogy jól érezzék magukat a gyerekek, a szülők kapjanak egy lélegzetvételnyi szabadságot, miközben rálátást adunk a piciknek arra, milyen a jövő jó gazdija.

 

Hogyan kerültem az EB OVO Egyesület csapatába? 2013-ban végeztem kisgyermek gondozóként, miután egy bölcsődében kezdtem el dolgozni. Itt ismerkedtem meg az EB OVO elnökével, akivel azóta is teljes szívvel dolgozunk azon, hogy mindenkihez eljusson a felelős kutyatartás gondolata. Szeretem, amit csinálok, jól érzem magam benne.

Elérhetőségem: szeles.kinga@gmail.com

 


 

Tuza Erika tanár, gyászcsoport vezető, Maya és Frida kutyával

Tuza Erika – tanár, gyászcsoport vezető

 

Tuza Erika tanár, gyászcsoport vezető és hospice önkéntes vagyok. Az EB OVO Egyesületben a Vizsla Vigasz gyászfeldolgozó csoportokat vezetem olyan gazdiknak (nem csak vizslásoknak és nem csak kutya gazdiknak), akik elveszítették szeretett kedvencüket. A halál tabu téma, kutyánk elvesztése pedig sokszor olyan meg nem értett veszteség, amivel a gazdik az esetek nagy részében egyedül maradnak. A rendszeres csoporttalálkozók nekik igyekeznek segítséget nyújtani.

 

Az első kutyámat, egy orosz spánielt, tizenkét éves koromban kaptam, most két spánielem van. Maya 2009-ben, Frida 2013-ban született, mindketten vizsgázott terápiás kutyák.

 

Nyelvtanárként állat asszisztált angol órákat tartok gyerekeknek, akik nagyon élvezik, hogy kutyákkal együtt tanulhatnak. A kutyáimmal számos intézményben tartok terápiás foglalkozásokat. Rendszeresen látogatunk felnőtt és gyermek hospice ellátást nyújtó intézményeket is, ahol a búcsúzás igen nehéz és fájdalmas pillanataiban nyújtunk támaszt

Elérhetőségem: erikatuza@gmail.com, www.facebook.com/VizslaVigasz

 


 

Dr. Ruzsek Róbert – ügyvéd, jogi tanácsadó

 

 


 

Vincze Zita – szociológus, kommunikációs tanácsadó

 

Vincze Zita szociológus és tartalomgyártó vagyok. Az EB OVO Egyesület weboldaláért felelek, szociológusként pedig tanácsokat adok az egyes projektek megvalósításában. Az egyesületi munkához a Városliget felújítása kapcsán, 2016-ban csatlakoztam, az eddigi legkomolyabb munkára így már én is büszke lehetek.

 

Az EB OVO Egyesület céljaival és értékrendjével könnyen azonosultam, fontosnak tartom a városi kutyatartás kultúrájának fejlődését. A felelős állattartás a közösségi élet része, ezért pedig mindenkinek tennie kell. Remélem, munkámmal én is hozzájárulok ehhez az ígéretes folyamathoz.

Elérhetőségem: vincze.zita@vadamedia.hu