A felelős kutyatartás közös ügyünk.

Hírlevél
feliratkozás


Név
E-mail


Az Ön banner
helye!

 

Csonka Berta, az EB OVO Egyesület elnöke és Lujza kutya

Csonka Berta  – elnök

Csonka Berta vagyok, az EB OVO Egyesület alapítója. 2009-ben naponta jártam a belvárosi Szabadság térre Lujza kutyámmal, és felismertem, hogy a nagyvárosi kutyatartás egy új közösségi életforma, amelynek nem létezik érdek-képviselete. Bölcsészként ez felkeltette az érdeklődésemet, és azóta számtalan tudományággal ismerkedtem meg azért, hogy megtaláljam a legjobb formát és a megfelelő megoldásokat az ember és kutyája közötti csodálatos kapcsolat megőrzésére.

 

Az elmúlt években egy mediátori képzést is elvégeztem, folyamatosan részt veszek vezetői, gazdasági és szakmai tanfolyamokon. Az EB OVO Egyesület kiváló lehetőséget ad arra, hogy kutyánkkal való kapcsolatunkat a közösségünkkel elfogadtassuk. Ezt a lehetőséget nagyon komolyan veszem, hiszen felelősségünk tenni azért, hogy közösségünk elismerje új életformánkat, ezáltal pedig biztosítsuk, hogy a jövő generációja kutyabarát világban nőhessen fel. Lujza kutyám tíz éve minden nap megerősít ebben!

Elérhetőségem: csonkaberta@ebovo.hu

Csonka Berta sajtómegjelenéseihez felhasználható fotók itt >>

 


Császári Flóra és Zsigmond kutya

Császári Flóra – sajtókapcsolati munkatárs

Császári Flóra vagyok, az EB OVO Egyesület munkájában tanácsadóként veszek részt. A kezdetekben az egyesület népszerűségéért tevékenykedtem, fő célom az volt, hogy a felelős kutyatartás fogalma bekerüljön a köztudatba.

 

Nem vagyok egy tipikus “felelős” kutyatartó. Amikor Zsigmond, a fehér farkas-labrador kutyám egyik pillanatról a másikra bekerült az életembe, még féltem a kutyáktól. Együtt kezdtünk fejlődni és nyitottuk ki a lehetőségeket. Belvárosi életünk révén rögtön találkoztam a kutyatartás korlátaival, amiket feszegetni lehetett. És itt, a kezdetek kezdetén ismerkedtem meg Bertával, így nem volt kérdés, hogy a saját tudásommal, ötleteimmel be kell szállnom az EB OVO-ba. Innentől évekig pörögtek a történések: EB OVO Piknikek, image videók, kitelepülések, önkormányzati együttműködések, kutyabarát helyek bővítése, nyári kutyastrand térkép elkészítése, új kapcsolatok felkutatása, sok-sok sajtó és közösségi média munkálat. Örömmel látom, hogy egy lelkes, új generáció viszi tovább ezeket a tevékenységeket. Most kicsit pihenek, próbálom végre megnevelni a kutyámat! 🙂

Természetesen a sajtó munkatársait és az egyesületet továbbra is összekapcsolom a legjobb szakmai tudásom szerint.

Elérhetőségem: flora@antik.hu

 


Dr. Ruzsek Róbert – ügyvéd, jogi tanácsadó

 


Tuza Erika tanár, gyászcsoport vezető, Maya és Frida kutyával

Tuza Erika – tanár, gyászcsoport vezető

Tuza Erika tanár, gyászcsoport vezető és hospice önkéntes vagyok. Az EB OVO Egyesületben a Vizsla Vigasz gyászfeldolgozó csoportokat vezetem olyan gazdiknak (nem csak vizslásoknak és nem csak kutya gazdiknak), akik elveszítették szeretett kedvencüket. A halál tabu téma, kutyánk elvesztése pedig sokszor olyan meg nem értett veszteség, amivel a gazdik az esetek nagy részében egyedül maradnak. A rendszeres csoporttalálkozók nekik igyekeznek segítséget nyújtani.

 

Az első kutyámat, egy orosz spánielt, tizenkét éves koromban kaptam, most két spánielem van. Maya 2009-ben, Frida 2013-ban született, mindketten vizsgázott terápiás kutyák.

 

Nyelvtanárként állat asszisztált angol órákat tartok gyerekeknek, akik nagyon élvezik, hogy kutyákkal együtt tanulhatnak. A kutyáimmal számos intézményben tartok terápiás foglalkozásokat. Rendszeresen látogatunk felnőtt és gyermek hospice ellátást nyújtó intézményeket is, ahol a búcsúzás igen nehéz és fájdalmas pillanataiban nyújtunk támaszt

Elérhetőségem: erikatuza@gmail.com, www.facebook.com/VizslaVigasz

 


Vass Viktória – kinológus, az EB OVO Egyesület XIII. kerületi koordinátora

Vass Viktória vagyok, kinológus, az EB OVO Egyesület XIII. kerületi koordinátora. Kinológusként a fő területem a városi kutyatartás, így ismerkedtem meg az EB OVO Egyesülettel, stílusosan a Szabadság téren. Közösen kezdtünk el egy kutyával asszisztált, gyermekeknek szóló program tervén gondolkodni.

 

Szeretem a kihívásokat: jelenleg a belvárosban lakom két kisgyermekkel és két kutyával, Pitével és Szamócával. Egyesületi munkámban fő feladatnak tekintem a gyerekek és a kutyák békés egymás mellett élését szolgáló eszközök megteremtését és a közösségi kutyás stratégia építésének előmozdítását.

 

Az én jövőképemben adottak a gyerekkel és kutyával való együttélés infrastrukturális lehetőségei, a városok vezetői pedig hatékony és előremutató intézkedéseket tesznek a városi kutyások megfelelő integrálásáért. Szerencsére az EB OVO Egyesület már megtette a legnehezebb első lépéseket mindehhez.

Elérhetőségem: vassviktoria@ebovo.hu

Fogadóóra: hétfő 18.00-19.00 és péntek 10.00-12.00

 


Vincze Zita – szociológus, kommunikációs tanácsadó

Vincze Zita szociológus és tartalomgyártó vagyok. Az EB OVO Egyesület kommunikációs feladatait látom el, szociológusként pedig tanácsokat adok az egyes projektek megvalósításában. Az egyesületi munkához a Városliget felújítása kapcsán, 2016-ban csatlakoztam, az eddigi legkomolyabb munkára így már én is büszke lehetek.

 

Az EB OVO Egyesület céljaival és értékrendjével könnyen azonosultam, fontosnak tartom a városi kutyatartás kultúrájának fejlődését. A felelős állattartás a közösségi élet része, ezért pedig mindenkinek tennie kell. Remélem, munkámmal én is hozzájárulok ehhez az ígéretes folyamathoz. Saját kutyám jelenleg nincs, de ez az állapot bármikor megváltozhat.

Elérhetőségem: vincze.zita@vadamedia.hu