A felelős kutyatartás közös ügyünk.

Hírlevél
feliratkozás


Név
E-mail


Az Ön banner
helye!

 

Az EB OVO Közhasznú Egyesület 2010-ben alakult azzal a céllal, hogy a felelős kutyatartók képviseletét ellátva, a hatóságokkal együttműködve segítse Budapest kutyabarát várossá alakulását.

 

A családtagként tartott kutyás életmód új társadalmi igényt teremtett, és megalkotta a közösségi kutyatartás speciális szokásrendjét. Fontos, hogy a városi kutyatartás objektíven jelenjen meg a jövőt érintő döntésekben, az Egyesület ezért civil szakértői munkájával, szervezetként segíti az új életmód hazai elfogadását.

 

Az Egyesület a kutyaürülék kezelés fontosságának hazai szószólója. Aktívan bekapcsolódik más környezetvédelmi programokba, munkájának köszönhetően rendszeres vendége a hazai médiumoknak.

 

Jelenleg 8 önkormányzattal áll aktív partnerségi viszonyban, alakulása óta 123 rendezvényt tartott, amelyen összesen 7800 látogató vett részt. Facebook követőinek száma folyamatosan nő, meghaladja az 5200 főt.


Céljaink

Célunk egy olyan közösség létrehozása, amely felkészültségével, elkötelezettségével és nyitottságával a kutyatartók érdekeit védi. Képes a kutyatartás közösségi szabályozásának átalakítására, a felmerülő konfliktusok kezelésére, a fennálló előítéletek megváltoztatására. Olyan szemléletmódot szeretnénk kialakítani, amely elismeri a kutyák kiemelt társadalmi szerepét, ezért biztosítja jogszerű jelenlétüket minden olyan helyen, ahol mi, emberek is jelen lehetünk.


Eszközeink

Az Egyesület közösségi programokat, előadásokat és vitafórumokat szervez, szakmai javaslatokat készít, kapcsolatot tart az illetékes hatóságokkal, az önkormányzatokkal, az oktatási intézményekkel és partnerszervezetekkel, print és online kampányok útján tudományos-ismeretterjesztő munkát végez.


Rólunk írták

„Etológiai munkásságom során hosszú éveket töltöttem el tudomány-népszerűsítéssel, s bátran állíthatom, hogy az EB OVO Egyesület munkája és a saját tevékenységem között látok párhuzamot. (…) Fontosnak tartom, hogy minél több ember tudjon arról, hogy létezik olyan civil szervezet Magyarországon, amely a szívén viseli a kutyás kérdés alakulásának sorsát, és hat éve segíti a családtagként tartott kutyás életforma békés beilleszkedését a meglévő, és a változó társadalmi, valamint infrastrukturális keretekbe.” (Csányi Vilmos akadémikus támogató levele, 2016.)


Letölthető dokumentumok

EB OVO Egyesület Alapszabály

Közhasznúsági jelentés 2011

Közhasznúsági jelentés 2012

Közhasznúsági jelentés 2013

Közhasznúsági jelentés 2014

Közhasznúsági jelentés 2015

Közhasznúsági jelentés 2016

Közhasznúsági jelentés 2017

Közhasznúsági jelentés 2018

Közhasznúsági jelentés 2019