A felelős kutyatartás közös ügyünk.

Hírlevél
feliratkozás


Név
E-mail


Az Ön banner
helye!

Az EB OVO Egyesület 2014 óta segíti a XIII. Kerületi Önkormányzat Gondos Gazdi Programját. A program évek óta segíti a felelős városi kutyatartás kultúrájának alakulását a XIII. kerületben. 2017-ben tíz kerületi rendezvényen lesz kutyás témájú kitelepülés, ahol az EB OVO Egyesület az önkormányzattal együttműködve szervez programokat az érdeklődőknek, kutyatartóknak és nem kutyatartóknak. Szeptember végéig több helyszínen is találkozhatnak a kutyabarátok: a Lakóközösségi Napokon, az Angyalfolki utcabálon és a Pozsonyi Pikniken. Idén egy összefoglaló kiadvánnyal segítjük a kerületi gazdikat a kutyás közösségi feladatok és lehetőségek összegyűjtésével.

 

A délután tartott Lakóközösségi Nap egyik sátrában a Gondos Gazdi Program képviselői várták a látogatókat. A gyerek- és kutyabarát helyszínen az EB OVO Egyesület partnere, a Fabrika Műhely tartott foglalkozást a kicsiknek, akik a felnőttek segítségével kutyás papírtáskát készítettek. A kutyák a felállított agility pályán szórakoztak, a gazdik pedig az aktivistákkal beszélgettek, az aktuális kutyás kérdésekről az összeállított kérdőív alapján egyeztettek. A 13. kerületben idén újra esedékes az ebösszeírás, így nagyrészt ezzel kapcsolatban tettek fel kérdéseket a kutyatartók.

 

A Gondos Gazdi Program természetesen nem csak a kutyatartóknak szól, fontos, hogy azok is bekapcsolódjanak a programba, akik nem tartanak kutyát. A közterületeket a két tábor közösen használja, így a konfliktusokat csak úgy lehet csökkenteni, ha mindkét fél érdekeit figyelembe veszik a helyi szabályozás, vagy adott esetben a közösségi tervezés során. A rendezvényeken – egészen szeptemberig – egy rövid kérdőív kitöltésével a kutyát nem tartók is elmondhatják véleményüket a környék kutyás kultúrájáról.

 

Az online kérdőívre a kutyatartók itt, a kutyát nem tartók pedig itt válaszolhatnak.

 

A Gondos Gazdi sátrában időző érdeklődők sok ötletet adtak a kerületi kutyás lehetőségekhez, fejlesztésekhez. Örömmel fogadtuk, hogy a gazdik nagy része tud a 13. kerületi ebösszeírásról, többen pedig már regisztrálták is kutyájukat, amelyre egyébként még szeptember 30-ig van lehetőség.

 

Legközelebb a Futár utcai lakótelepen, június 13-án délután lesz Lakóközösségi Nap, ahol a Gondos Gazdi Program ismét bemutatkozik.