A felelős kutyatartás közös ügyünk.

Hírlevél
feliratkozás


Név
E-mail


Az Ön banner
helye!

Erzsébetvárosban az év végéig van lehetőség arra, hogy a kutyatartók regisztrálják kutyájukat a kötelező ebösszeíráson. Ezt a folyamatot segíti az EB OVO Egyesület három rendezvénnyel és egy párhuzamosan futó facebook kampánnyal. 

 

Kampányunk célja a tájékoztatás

 

Az Erzsébetvárosi Felelős Gazdi Program 2014 óta működik a kerületben, amelyhez az EB OVO Egyesület is csatlakozott. Rendezvényekkel és kampányokkal segítettük eddig a kutyatartók tájékoztatását és közösséggé formálását. Idén az ebösszeírásban is segítünk azzal, hogy tájékoztatjuk a gazdikat, valamint rendezvényekre kitelepülve lehetőséget biztosítunk a személyes regisztrációra.

 

A december 31-ig tartó időszakban háromszor találkozunk a kutyatartókkal személyesen. A gazdikat az EB OVO facebook oldalán, valamint az EB OVO Egyesület weboldalán tájékoztatjuk a részletekről.

 

Erzsébetvárosi Felelős Gazdi Program: ebösszeírás

Erzsébetvárosi Felelős Gazdi Program: ebösszeírás

 

Decemberi rendezvények a VII. kerületben

 

  1. 12. 01. Klauzál tér (17-19 óráig)
  2. 12. 02. Almássy tér (9-11 óráig)
  3. 12. 08. Bischitz Johanna Központ, Családi Nap (9-15 óráig)

 

A fejlesztésekhez pontos adatokra van szükség

 

A tapasztalat szerint a kutyatartók nem szívesen regisztrálják kutyájukat, mert tartanak a lehetséges következményektől. Leginkább az ebadó bevezetésétől félnek. Szeretnénk eloszlatni a félelmet és megértetni a gazdikkal a regisztráció szerepét a közösségi kutyatartásban. Az ebösszeírás arra szolgál, hogy képet kapjunk a kerület kutyás számairól. Az adatok segítségével az önkormányzat is láthatja, hogy a lakosainak jelentős része kutyával él, ezért nagyon fontos kellő figyelmet szentelni az ő igényeiknek. Az igények felmérése után lehet érdemben javaslatokat tenni a különböző fejlesztésekre is, ezért olyan fontos, hogy minden gazdi eleget tegyen a kötelező ebösszeírásnak.

 

Erzsébetvárosi Felelős Gazdi Program: ebösszeírás 2017.

Erzsébetvárosi Felelős Gazdi Program: ebösszeírás 2017.

 

A Klauzál téri és az Almássy téri futtató a két központi hely

Két jelentős kutyás helyszín van a kerületben, a Klauzál téri és az Amássy téri és futtató. Az elmúlt két évben nagyjából száz kutyatartó töltötte ki a kerületi kutyázásra vonatkozó kérdőívünket. Az adatokból kiderült: a gazdik szeretnék, ha a futtatók minősége javulna, amelyre készítettünk is egy fejlesztési javaslatot. Célunk, hogy mindkét futtatón látható javulás történjen.

 

Eddigi eredmények

 

A három éve mekezdett közös munkában a két futtató közösségével nagyon jó kapcsolatot alakítottunk ki. Az önkormányzattal is kiépült egy jó viszony, amely lehetőséget ad arra, hogy a javaslataink megvalósuljanak. „Ez a folyamat hosszú és lassú. Fontos, hogy minden szereplő kitartson és higgyen abban, hogy megvalósulhatnak a kívánt fejlesztések” – mondja Csonka Berta, az EB OVO Egyesület alapítója.

 

A tavaszi Föld Napja kapcsán készült kutatásunk eredményét elküldtük Vattamány Zsolt polgármesternek, amelyre pozitív választ kaptunk. A felmérésben igény mutatkozott a futtatók sűrűbb takarítására, így az önkormányzat heti kettőre emelte a futtatók takarítását.