A felelős kutyatartás közös ügyünk.

Hírlevél
feliratkozás


Név
E-mail


Az Ön banner
helye!

„Szeretnék köszönetet mondani azoknak, akik bizalmukat vetették belénk, és ennek a fontos missziónak a létrejöttében együttműködtek velünk” – kezdi köszönetnyilvánítását Csonka Berta, az EB OVO Egyesület elnöke. 

 

„…Csányi Vilmos akadémikus mindig rendelkezésre állt​​ az iránymutatásban. A kutyás közösségek és vezetőik​,​ ​Korom Gábor, ​Tollár Mónika, Magos Judit,​ Demény,​ Hirbek Edina és a városligeti kutyások, a kőbányai kutyások és az EB OVO Klub tagjai sokat segítettek. ​A Városliget átépítése kapcsán először volt alkalmunk közösen gondolkodni a meghatározó jövőn. ​Köszönetet érdemel az összes kutyás és nem kutyás, aki vette a fáradtságot, és kitöltötte kérdőíveinket​. Köszönöm Fehér S. Zsuzsinak, aki a legelejétől ott volt és rögzített, valamint azoknak a médiumoknak, amelyek a rólunk szóló híreknek teret adtak. Köszönet illeti az EB OVO csapatának tagjai​t​​, kiemelten​ Kindl Melindát, Mohácsi Katalint és Vincze Zitát, akik ​elhivatottságukkal és ​kreativitásukkal mindig megtalálták a ​megfelelő lépést​ a folytatásra​. És nem utolsó sorban köszönet a Városliget Zrt.-nek és Persányi Miklós miniszteri biztosnak, valamint a Garten Studio munkatársainak, hogy példát ritkító módon adtak teret a kutyás parkhasználat kutatására, fejlesztésére és kivitelezésére. Remélem, a közösen létrehozott metodika meghatározó lesz a magyarországi kutyás életmód fejlődésében!”

 

Csonka Berta, az EB OVO Közhasznú Egyesület elnöke

 

Egy sikeres folyamat lezárul, jöhet a következő kihívás

 

Első városligeti szemle, 2015. május 7.

Első városligeti szemle, 2015. május 7.

A lobbi munkánk eredményesnek bizonyult. 2010-ben azzal a céllal alapítottuk az EB OVO Egyesületet, hogy minden, a kutyásokat is érintő kérdésben legyen egy szereplő, aki a kutyatartók érdekeit képvislei. 2014-re meg is találtuk az egyik legizgalmasabb és legnagyobb kihívást egyesületünk életében. Ekkor indult el a civil egyeztetés a Városliget megújításával kapcsolatban.

 

Minden lépésnél jelen voltunk és azt figyeltük, hogyan lehet együttműködve belátásra segíteni a tervezőket, vezetőket, megbízottakat, hogy a kutyás funkció, a Liget egyik legfontosabb értéke a budapestiek életében semmiképp ne sérüljön a megújítás folyamatában.

 

A Városliget átalakításához készült tanulmány teljes szövege az alábbi címre kattintva érhető el:

 

Javaslattétel a kutyabarát Városliget megvalósításához – EB OVO Egyesület 2017.

 

Városligeti felvonulás 2016.

Városligeti felvonulás 2016.

Az egyeztetések során már tisztán láttuk, hogy a sokféle használói igény ellenére a megújuló Városliget is alkalmas lesz a szabad kutyázásra. A rengeteg érzelem, indulat miatt komoly feladat volt megtartani a fókuszt. Feladatunk mindig is az volt, hogy bármi történjen, a Liget megmaradjon annak, ami most a kutyások számára. Szabadon körbesétálható közösségi tér.

 

Sikerült láthatóvá tennünk azt a hatalmas közösséget, akik naponta kutyával használják a Ligetet, és azt is sikerült megmutatnunk, hogy a kutya nélküli parkhasználók számára nem jelent problémát a szabad kutyás parkhasználat.

Első városligeti kutyás egyeztetés 2016. július 19.

Első városligeti kutyás egyeztetés 2016. július 19.

 

A másik fontos eredmény az, hogy elértük: a Városliget Zrt. partnerként tekintsen a kutyás használókra és együtt tervezhessük, együtt tesztelhessük a közösen kitalált kutyás megoldásokat. A tesztelés óta több fórumon is elhangzott a Városliget Zrt. munkatársaitól: nincs arra szándék, hogy a szabad kutyázás megszűnjön a megújuló Városligetben.

 

 Vigyázzunk rá közösen!

 

Ezért a Városliget kutyás lobbiját sikeresnek és befejezettnek tekintjük. A következő feladat egy egészen más, üzemeltetési kihívás lesz. Erre a kérdésre keressük a választ: Hogyan érjük el azt, hogy a városligeti felelős kutyázás egyszerűen megvalósítható legyen, normái minden parkhasználónak tisztán érthetőek és ismertek legyenek? Szem előtt tartva a tényt, hogy a városligeti parkhasználók egy közösséget alkotnak, legyen az napi szintű kutyás parkhasználó, máshonnan érkező alkalmi használó, turista vagy kutya nélkül érkező látogató.