A felelős kutyatartás közös ügyünk.

Hírlevél
feliratkozás


Név
E-mail


Az Ön banner
helye!

Az EB OVO Egyesület és a gárdonyi kutyások képviselői szeptember 25-én egyeztettek Tóth István polgármesterrel arról, hogy az elmúlt fél évben mi minden történt a gárdonyi kutyázás előmozdításáért.

 

A megbeszélés eredménye: maradhat a jelenlegi használat

 

Csonka Berta a gárdonyi kutyások helyi képviselőivel

Csonka Berta a gárdonyi kutyások helyi képviselőivel

 

A terület, amit a közösség jelenleg is használ (és ahova a kutyás pikniket szerveztük július 5-én), valóban egy nagy változás elé néz. Hogy ez mikor fog megtörténni, nem tudjuk, de addig biztosan megmaradhat a jelenlegi használat. Onnan addig nem fogják kitiltani a szabad kutyázást!

 

Azt a célunkat, hogy a terület legalizálásával addig is javíthassunk a helyzeten, sajnos nem sikerült elérnünk. Tóth István polgármester attól tart, hogy ha megerősítjük a szokásrendet, a majdani építkezés indulásakor nagy ellenállás övezi majd a terület fejlesztését.

 

 

Két külső terület áll rendelkezésre

 

Az önkormányzat ajánlata továbbra is fennáll a két külső területtel kapcsolatban, amelyeket egy korábbi, a gárdonyi helyzetről szóló beszámolónkban ismertettünk.

 

A gárdonyi kutyázás jövőjéről egyeztettünk egy helyi fórumon

 

Ezek akkor lesznek aktuálisak, ha a popstrand melletti területen elkezdődik az építkezés, és így megszűnik annak a közösségnek a területe. Ekkor egy alternatív terület kialakítása lesz a megoldás a közösség fennmaradására.

 

Kutyaiskola nyílik Gárdonyban

 

Azt az információt kaptuk, hogy hamarosan kutyaiskola nyílik Gárdonyban, aminek a létrejötte fontos lépés a felelős kutyatartáshoz vezető úton.

 

Érdemes lenne ezt a 106 fős közösséget megőrizni, és tovább építeni. Az információ megfelelő áramlásával nagyon sok építő ötlet valósulhat meg.