A felelős kutyatartás közös ügyünk.

Hírlevél
feliratkozás


Név
E-mail


Az Ön banner
helye!

A felelősségteljes, városi kutyatartás népszerűsítéséért szervezett EB OVO Piknik történelmet írt. Most felidézzük, az egyes rendezvények milyen céllal szerveződtek, és mit adtak hozzá a kutyás közösségek szerveződéséhez. 

 

1. EB OVO Piknik (2010. 09. 19., Szabadság tér)

 

A rendezvény célja a felelős kutyatartók közösséggé formálása volt, ezért a városlakókat és a városvezetést is meghívták. A téren rengeteg kutyás volt együtt, de az intenzív együttlét ellenére is megmutatkozott, hogy ez lehet minőségi idő. Mindenki a saját kutyájáért felelt és felszedte utána, amit otthagyott. A rendezvénnyel az EB OVO közössége azt szerette volna megmutatni, hogy az év másik 364 napján is lehet kulturáltan, szabadon kutyázni.

 

Az eseménnyel párhuzamosan egy fotókiállítás is nyílt a „Város és kutya” témájában. A kutyabemutatók, a kutyás ki mit tud, valamint a kutyás vásár mellett ismeretterjesztő sátrakban állatorvosok és felelős gazdik válaszolták meg az érdeklődők kérdéseit. A gyerekek sem unatkoztak, a szervezők gyerekprogrammal is készültek.

 

2. EB OVO Piknik (2011. 08. 28., Szabadság tér, XVI. kerület)

 

A rendezvény célja a hagyomány folytatása volt, illetve kiterjesztése, hiszen ekkor már párhuzamosan, a XVI. kerületben is tartottak egy színes összejövetelt a helyi kutyásokkal. Az ismeretterjesztő standon színes kiadvánnyal népszerűsítették az egyesület álláspontját, egyúttal megmutatták a városvezetésnek, hogy a kutyatartók nagy számban vannak jelen a belvárosban is, akiknek érdekképviselete szintén a városvezetők feladata. A könnyűzenei koncertek, a szórakoztatás mellett továbbra is azt a küldetésüket erősítették, miszerint fontos a közös együttműködés ápolása, a környezettudatos hozzáállás, illetve a kutyás érdekek képviseleti formájának kialakítása.

 

3. EB OVO Piknik (2012. 23., Szabadság tér)

 

A rendezvény célja ismét a figyelem felkeltése volt. Ezt a 100 tagú kutyakórus „előadása” nyomatékosította, továbbá ünnepélyesen átadták az EB OVO közösségi információs táblákat a téren. Több szervezet képviseltette magát: eljött a Vigyél Haza Alapítvány, amelynek köszönhetően ingyenes chipregisztráció volt a rendezvényen. A Futrinka Egyesület a kutyamentésről tájékoztatott, az ELTE Etológia tanszéke pedig bemutatta a városi kutyatartás tudományos hátterét. A Népszigeti Kutyasuli bemutató tartott, de nem maradhatott el a kutyás kellékek és a gazdiknak örömet okozó holmik bolhapiaca sem. A rendezvényen a Tükezoo és az Indygo zenekar játszott.

 

4. EB OVO Piknik (2013. 09. 26., Szabadság tér)

 

rendezvény tematikája a ZöldEBb Mintapark köré szerveződött. Ekkor jelentették be, hogy az egyesület elnyerte az aktuális TÉR_KÖZ Pályázatot, amelynek segítségével elkészülhet az EB OVO Mintaparkja. Az egyesület és az V. Kerületi Önkormányzat sikeresen pályázott a Fővárosi Önkormányzat által kiírt lehetőségre. A tervek szerint a belvárosban megépülhetett volna Magyarország első kutyás családi mintaparkja, ám a projekt az egyesület hibáján kívül sajnos mégsem valósult meg.

 

5. EB OVO Piknik (2014. 09. 28., Szabadság tér)

 

A rendezvény tematikája a kutyázás mint hungarikum volt. A nagyszabású eseményen gyerekeknek szóló programok és foglalkozások, koncertek szórakoztatták a közönséget. Ekkor adták át az EB OVO Díjakat is. A rendezvényről készült videó itt látható.

 

6. EB OVO Piknik (2015. 09. 27., Szabadság tér)

 

Az egyesület erre a rendezvény a Lépjünk együtt! szlogent választotta, hiszen már egy kialakult közösséghez szólt. A pikniken kutyás fejlesztéseket teszteltek, szokásosan színes programokkal várták a kutyás és nem kutyás érdeklődőket.