A felelős kutyatartás közös ügyünk.

Hírlevél
feliratkozás


Név
E-mail


Az Ön banner
helye!

A zöldEBb Csoport és az EB OVO  Egyesület  kidolgozta az Ország egyetlen zöld, kutyás , szabadidőparkjának megvalósíthatóságát, és ezzel indult a pályázaton. Óriási dolog az Egyesület életében, hogy magunkénak tudhatunk egy eredményes pályázatot.

 

A Fővárosi Önkormányzat által kiírt TÉR-KÖZ Pályázat  lehetőséget teremt alulhasznosított elhanyagolt közterületek felújítására, úgy hogy ott közösségi élet szerveződjön.

A pályázatot civilszervezetnek kell  kidolgozni, leszervezni és lebonyolítani- fenntartani.

 A zöldEBb Csoport és az EB OVO  Egyesület  kidolgozta az Ország egyetlen zöld, kutyás , szabadidőparkjának megvalósíthatóságát és ezzel indult a pályázaton.

Az V.kerületi Önkormányzat  nyitott volt arra , hogy ez a pályázat  megvalósulhasson.

A Fővárosi Közgyűlés 2013. szeptember 26-án  rábólintott a projektünkre, így elkezdődhet a munka a Jászai Mari téren!

Köszönjük a Belváros Lipótváros Önkormányzat  támogatását!

 

Mi is ez a projekt?

ZöldEBb az EB OVO Mintaparkja

mintapark

A projekt célja

A városi kutyatartás színvonalának fejlesztése mind a kutyások, mind a nem kutyások oldaláról, így az együttélés segítése.

 

A terület megújulása alapvetően „kutyások” számára készül el, mely a parkot látogató számos kutyatartó számára jelent alternatívát és felhasználóbarát területet a sétáltatáshoz illetve a kutyák biztonságos keretek között történő szabadon engedéséhez. A mindennapos funkciókon kívül tematikus foglalkozásokon és hétvégi programokon keresztül a részvevő gazda lehetőséget kap, hogy civilizáltabb kutyatartóvá váljon (felvilágosító, oktató foglalkozásokon keresztül). Ezen kívül a park nagyszerű lehetőséget teremt az ismerkedésre, így a közösség épülésére.

A park ,(kialakításából adódóan)  lehetőséget biztosít a kutyatartók számára a hosszabb ideig tartó társas együttlétre, kapcsolatteremtés, közös ismeretterjesztéseken való részvételre.

Azok számára, akik nem tartanak kutyát, a park több szempontból segítséget jelent. Egyrészt neveli a kutyásokat a helyes állattartásra, így kevesebb konfliktus alakulhat ki a kutyapiszok, agresszió stb. nyomán. Másrészt lokalizálja a kutyasétáltatást, így a környező területek kutyapiszok problémái csökkennek.

 

 

Közösségi programokat biztosít kutyatartók és nem kutyások számára, melyben különböző foglalkozások keretei között:

 

a kutyások segítséget kapnak kutyáik képzésében és viselkedési problémáik megoldásában

közösségként működve összejárhatnak és tapasztalatot cserélhetnek, tanulhatnak a kutyát vásárolni szándékozók tanácsot kaphatnak a megfelelő fajta és egyedválasztásban, a kölyök felnevelésében és tartásában, így megelőzve a viselkedési problémák kialakulását és a kutyatámadásokat  gyermekek oktatása a kutyákhoz való megfelelő közeledésre terápiás kutyák bevonásával, mind óvodák és iskolák bevonásával, mind családi programok keretei között idősek részére lehetőséget teremt a kimozdulásra, terápiás kutyák segítségével az állatokkal való kontaktus teremtésére

 

Elkezdődik a munka, és 2014 tavaszán már  meg is nyitjuk a Parkot!