A felelős kutyatartás közös ügyünk.

Hírlevél
feliratkozás


Név
E-mail


Az Ön banner
helye!

EB OVO LÁTVÁNY„A városi kutyatartás mára életmóddá vált, annak elfogadásáért még sokat kell tennünk!” Ezzel a jelmondattal alapítottuk meg egyesületünket 5 évvel ezelőtt. Azóta, az általunk képviselt ügy, számtalan támogatóra tett szert: sok ember, különböző munkakörben vagy akár civilként segíti munkánkat, azzal a céllal, hogy együtt, élhetőbb várossá alakítsuk Budapestet!

2014-ben egyesületünk úgy döntött, hogy életre hívja az EB OVO Díjat, melynek keretében szeretné minden évben kitüntetni azokat, akik példaértékű hozzáállásukkal, egy mindannyiunkat érintő ügy érdekében a legtöbbet tették.

 

Hisszük, hogy a jó megoldás csakis közös lehet, legyen szó kutyás vagy nem kutyás, civil vagy önkormányzati, fővárosi vagy országos kérdések összehangolásában!

 

Az EB OVO Díj 2014-es díjazottjainak névsora

 

XIII.kerület Önkormányzata Borszéki Gyula alpolgármester

A Gondos Gazdi Program életre hívásáért. A Gondos Gazdi program célja a békés együttélés, kutyás és nem kutyás társadalmi réteg közeledésén keresztül, akár integrált kerületi programokon.

Cselovszki Zoltán

Nyitottságáért, lelkes támogatásáért.  Javaslatának köszönhetően keltett szervezeti formát a kutyatartók érdekképviselete, az EB OVO Egyesület.

Falka Közösség, VII.kerületi kutyás közösség.

A példaértékű közösségi magatartásért és az abban tanúsított összetartó cselekedetekért.

Finta Sándor Budapest Főváros Főépítésze

A felelős városi kutyatartás számára nyitott tervek és lehetőségek támogatásáért.

Futureal Group

Az első fővárosi ön-működtető kutyás közösség létrehozásáért. A közösség és a privát világ példaértékű összefogásáért.

VIII. Ker Grund Közösségi Kutyafuttató

Az első fővárosi ön-működtető kutyás közösség létrehozásáért. A közösség és a privát világ példaértékű összefogásáért.

XI. kerület  Önkormányzat Dr. Hoffman Tamás  polgármester

A XI. kerületi kutyás kérdés felvállalásáért és a civil szakmai tudás bevonásáért a kutyás alternatívák kidolgozásában és megvalósításában.

Kiss Edit óvónő

Beni kutya a XVI. kerületben mindenki kutyája volt. A lakók közösen etették, gondozták. Halála után szobrot állítottak neki. A szobor emlékeztetője egy emberen túli kapcsolatnak, kutya és ember barátságának.

Korom Gábor

A városi kutyatartást segítő szakmai munka megalkotásáért és a felelősségvállalásért, melyet a kutyasuli keretein kívül felvállal a kutyás életmód kérdéseinek megválaszolásában.

XVI. kerület Önkormányzata Kovács Péter polgármester

Beni kutya csodálatos története különleges, mert nemcsak az önzetlen jólelkűség, az állatszeretet tükrözi, hanem kiváló példa egy közösség összefogására, ahol egy nemes cél hozta össze az embereket és az önkormányzatot. A XVI. kerületi önkormányzat vezetője felvállalta e nemes szerepet.

Magos Judit Demény a kötsög gazdája

Felelős véleményvezér szerepéért, amiért felvállalja a felelős kutyatartás értékeinek egyértelmű, direkt kommunikációját, életben tartva ezzel a kutyás életforma jelentőségét és formálását.

Mezős Balázs, Városkommunikációs tanácsadó  

Mediátori tevékenységéért, a civil szervezetek és az önkormányzatok közötti párbeszéd érdekében végzett munkájáért. A Tér_KÖZ pályázat során nyújtott segítségért.

Óvári András  A Vigyél Haza Alapítvány alapítója

Az örökbefogadó felelős gazdi-kép megalkotásáért és terjesztéséért. Neki köszönhető, hogy a keverék kutya és az örökbefogadás népszerű alternatíva ma Magyarországon.

V. kerület Önkormányzata Szentgyörgyvölgyi Péter alpolgármester

Öt évvel ezelőtt elsőként, és az azóta is folyamatos támogatásért.  A kutyás életforma alternatíváival foglalkozó civil kezdeményezések befogadásáért,  a kerületi és budapesti civil kutyás kör megerősödésének támagatásááért.

Tóth Sándor  Az V.kerületi Városfejlesztő  Kft. munkatársa

Támogatásának köszönhetően a városi kutyázás minőségi szintet ugrott. Lehetőség nyílt egy nagyszabású konferencia megrendezésére a témában és személyes közbenjárásának, mediátori tevékenységének köszönhetően, számos más alkalommal bizonyult a kutyás életforma megjelenítendő értéknek.

VII. kerület Önkormányzata Vattamány Zsolt polgármester

A nyitott és innovatív gondolkodásért, amely során az önkormányzat felismerte azt az újszerű szükségletet amely a kutyatartó lakosok életmódjából fakad. A szándékért, hogy a kutyás életmód a kerület minden lakosa számára örömteli élmény lehessen. A Felelős Gazdi Program elindításáért.

IV. kerület Önkormányzata  Wintermantel Zsolt polgármester

Élenjáró kezdeményezéséért a többrétű  kutyás stratégia megalkotásában.