A felelős kutyatartás közös ügyünk.

Hírlevél
feliratkozás


Név
E-mail


Az Ön banner
helye!

A zuglói Pillangó parkban rendezték meg a hétvégén a harmadik Sugarzoo Pikniket. Az érdeklődőket előadások, bemutatók, és különböző játékok szórakoztatták. Az EB OVO Egyesület még ebben az évben elkészítheti a kerület kutyás stratégiáját. 

 

Az EB OVO Egyesület dolgozik a kerület állatvédelmi stratégiáján

 

Szabó Rebeka, Zugló állatvédelemért felelős alpolgármestere a rendezvény megnyitóján a felelős állattartásról beszélt. Elmondta, hogy a kerület önkormányzata mindent megtesz az állattartási körülmények javításáért.

 

„Az EB OVO Egyesület segítségével elkezdtünk összeállítani egy állatvédelmi tanulmányt. Remélem, még idén elkészülhet belőle Zugló állatvédelmi stratégiája” – mondta Szabó Rebeka az eddig elvégzett munkáról. „Szerettük volna, ha az ivartalanítás fontossága is bekerül a köztudatba, ezért tavaly meghirdettük a macskák kedvezményes ivartalanítását. A szándékaink szerint folytatandó programban 150 állattartó 202 macskája vett részt. A madarakról is próbálunk gondoskodni, több tucat madárodút helyeztünk ki, bízom benne, hogy jövőre már az ezekben történő sikeres költésekről is be tudunk számolni” – vázolta a kerület állatvédelmi intézkedéseit az alpolgármester.

 

Szabó Rebeka kiemelte, hogy a rendezvény helyszínén, a Pillangó parkban hamarosan elkezdődik a parkfelújítás. A tervek szerint két kutyafuttatót is építenek, amelyek berendezéséhez a lakosság véleményét is kikérik. Kiderült továbbá, hogy a kerületben ebösszeírás zajlik, az adatok az infrastrukturális fejlesztésekhez kellenek, ebadót nem akarnak bevezetni.

 

A jogszabályi előírásokat ismerni kell

 

A programok a Rex Tanoda kutyás őrző-védő bemutatójával kezdődtek, utána Baráth Ági tartott előadást a kutyafuttatói etikettről, illetve a póráz és a szájkosár használatáról. A Panelkutya Egyesület elnöke szerint a póráz a gazdi kezének meghosszabbítása, fegyelmező és védőeszköz. A nyakörvekről szólva pedig kiemelte, autóban tilos a kutyabiztonsági övet ahhoz erősíteni, a kocsiban kizárólag hám, vagy szállítódoboz használható. Baráth Ági úgy gondolja, a legfontosabb, hogy mindenki ismerje és tartsa be a jogszabályi előírásokat, mert egy szabálytalanság az egész kutyás társadalomra haragítja rá az embereket. „A kutyafuttató is közterület, ott is össze kell szedni az ürüléket, még a kistestű kutyák után is. Mielőtt bemegyünk egy ilyen helyre, kérdezzük meg a bent tartózkodó gazdit, hogy nem zavarjuk-e őket. Nem illik órákig sem elfoglalni egy kutyafuttatót” – sorolta a békés együtt kutyázás feltételeit az egyesület elnöke.

 

Szépségverseny és ügyességi játékok

 

Igazán színes programokkal készültek az állattartóknak, volt tombolahúzás, nyári kutyakozmetikai tanácsadás, a kisállat szépségversenyre pedig rekordszámú nevezés érkezett. Szerveztek trükkversenyt is toronyjátékkal, szlalomozással. A résztvevők emellett megismerhették a kutyafuttatói etikettet, valamint agility és őrző-védő bemutatót láthattak.

 

(Forrás: zuglo.hu)