A felelős kutyatartás közös ügyünk.

Hírlevél
feliratkozás


Név
E-mail


Az Ön banner
helye!

Egyesületünk a III. kerületre vonatkozóan részletes, megalapozó tanulmányt készített annak érdekében, hogy Óbudán és Békásmegyeren is minél előbb megvalósuljon egy átfogó, közösségi kutyatartó stratégia. A felmérésre és a teljes stratégia megtervezésére az EB OVO szakemberei egy évet kaptak.

 

“Egy EB OVO Pikniknek köszönhetően kerültünk be tanácsadóként a Holdudvar park közösségi tervezésébe, amelyben együtt dolgozhattunk az Óbuda-Békásmegyer Városfejlesztő Nonprofit Kft-vel. Az együttműködés eredménye az lett, hogy Bús Balázs, Óbuda-Békásmegyer polgármestere  felkérte egyesületünket egy kutyás szempontú megalapozó vizsgálat elkészítésére, valamint egy kerületi stratégia kidolgozására” – meséli Csonka Berta, hogyan indult az együttműködés a kerülettel.

 

A Holdudvar park közösségi tervezése

 

“Kérdőívvel mértük fel a kutyás és nem kutyás lakosságot, az önkormányzat különböző dokumentumokat is rendelkezésünkre bocsátott, hogy minél világosabb képet kapjunk a jelenlegi helyzetről. Rendezvényt is szerveztünk, hogy szélesebb körben, minél változatosabb formában ismertessük meg a lakossággal a közösségi kutyatartás értékeit és szabályait, valamint közvetlen információt kapjunk a kutyás kívánalmakról” – derül ki  az együttműködés részleteiről. A megbízás 2017 májusában ér véget, addig még lesz EB OVO rendezvény és további szakértői vizsgálat annak érdekében, hogy az egyesület szakmai stábja elkészíthessen egy megvalósítható kutyás stratégiai tervet a III. kerületnek.

 


EB OVO Piknik Óbudán

 

Óbuda–Békásmegyer Önkormányzata több lépést tett már a kutyás és nem kutyás konfliktusok feloldására, a szemléletformálás és a kutyatartás infrastrukturális feltételeinek megteremtése terén is. Ha lenne toplistája a kutyafuttatóknak és kutyaürülék-gyűjtő edényeknek, a kerület előkelő helyet foglalna el. Előbbiekből 12, utóbbiakból több mint 80 áll a kutyatartók rendelkezésére. A kutyafuttatók helyének kiválasztása a kerületi lakosok megkérdezésével történik, és a közterek megújítását szolgáló közösségi tervezéseknél is figyelembe veszik a kutyások szempontjait.

 

Óbuda kutyabarát intézkedéseiről további részletek itt olvashatók >>