A felelős kutyatartás közös ügyünk.

Hírlevél
feliratkozás


Név
E-mail


Az Ön banner
helye!

A közösségi kutyatartás fontos vívmánya lehet a városszerte használt kutyaparkoló, ahol a kedvencek biztonságban várhatják meg az aktuális ügyeiket intéző gazdikat.  A magyar fejlesztésű, zárható kennelnek köszönhetően nem kell otthon, esetleg egy átforrósodott autóban hagyni vagy villanyoszlophoz kötni a kutyát, ha például vásárolni megyünk.

 

Nincs hol hagyni, de büntethetnek a gondatlanságért

 

A városi környezetben nem áll rendelkezésre olyan megoldás a kutyatulajdonosoknak, amely lehetőséget adna például vásárlás alatt állataik biztonságos elhelyezésére. Szinte csak az állat kikötésére van lehetőség az üzletek előtt. A kisméretű kutyákat ellophatják, a nagytestű kutyát pedig bánthatják, és adott esetben a járókelők veszélyeztetése is előfordulhat. Ráadásul közterületen tilos kutyákat kikötni vagy szabadon engedni, a közterület-felügyelet bünteti a szabálysértést. Az, aki nem figyel kellőképpen kedvencére, az állatkínzás bűncselekményét követheti el, amelyért akár két éves szabadságvesztést is kaphat. Ezzel a probléma körbe is ért, amelyre a 2015-ben, Budapesten bemutatott kutyaparkoló nyújthat megfelelő megoldást.

 

A kutyabarát cégeknek jövőbe mutató befektetés

 

A  kutyaparkolo.hu (Future Planner Development Kft.) igényes és kompakt kutyaparkoltató megoldást fejlesztett az innovációra nyitott és a felelős kutyatartás iránt elkötelezett kiskereskedelmi egységeknek. A kutyaparkolo.hu a speciálisan kialakított, zárt kennelek telepítését és tisztítását vevőcsalogató szolgáltatáscsomagban kínálja. Az akár nagytestű kutyák befogadására is alkalmas kennelek, valamint az igazán óriási ebeknek tervezett „szigetek” kutyabarát anyagból készülnek, megóvják a kutyákat csapadéktól vagy a tűző naptól, és biztonságban tartják őket az esetleges tolvajoktól vagy állatkínzóktól. A kennelek ultrahangos kullancs- és bolhariasztóval is fel vannak szerelve.

 

 

A kennel kihelyezésével és üzemeltetésével a kutyabarát bevásárlóközpontok, üzletek és vendéglátóipari egységek olyan értékes szolgáltatást nyújthatnak, amellyel tovább növelhetik vásárlóik elégedettségét.

 

Az IKEA próbálta először

 

A kutyaparkoló ötletét az IKEA áruházlánc 2012-es, németországi megoldása ihlette. Akkor a bútorgyár a kölni áruháza előtt rendszeresített raklapokból és műfűből készült kutyaparkolót, ahol nyitottan, de területi megosztással hozták létre a parkolóhelyeket. Az ötletet örömmel fogadták a használók, de hamar kiderült, hogy a parkoló használata további fejlesztést kíván. A műfű nehezen tartható tisztán, ráadásul a kutyák nincsenek elzárva, ezért a bolt előtti kikötésben rejlő veszélyek ugyanúgy érvényesek maradtak.

 

Az EB OVO is bekapcsolódott

 

A szolgáltatás fejlesztésében részt vett a felelős kutyatartásért munkálkodó EB OVO Egyesület, a kutyabarathelyek.hu, valamint a kenneleket, kutyaházakat és kiegészítőket gyártó SINB Kft.

A magyar kutyaparkolót 2015. szeptember 27-én mutatták be az EB OVO Pikniken, amelyet az EB OVO Egyesület szervezett a Szabadság térre. Ekkor a fejlesztők kérdőíves kutatást végeztek a rendezvény résztvevőinek körében, hogy milyen egyéb igényekhez igazítsák a parkolót, hiszen nagyon fontos a kutyatartóknak, hogy ne nélkülük döntsék el, mi a jó nekik.