A felelős kutyatartás közös ügyünk.

Hírlevél
feliratkozás


Név
E-mail


Az Ön banner
helye!

Kutyameleg van? Irány a kutyastrand! Tavaly nyáron nagy port kavart, hogy a kutyások hol strandolhatnak együtt kedvenceikkel, hivatalosan hol engedhetik őket a vízbe. Eddig saját környékükön keresetek olyan félreeső partszakaszt, ahol nem zavar senkit, ha a kutya ott úszik, vagy megrázza vizes bundáját. Az igényeket felismerve az EB OVO Egyesület elkezdett foglalkozni a kérdéssel, és megalkotta ismét a 2015-ös magyarországi kutyastrandok térképét is.
Bizonyára a legtöbb kutyatartó belefutott már abba a kérdésbe, hogy a nyári hőségben hol talál olyan vízpartot, ahol négylábú társával együtt élvezheti a strandolást. A kutyák általában szeretnek úszni, játszanak a vízben, ugyanúgy élvezik a csobbanást, mint gazdáik. Ám nem mindegy, hogy hova visszük fürdeni magunkkal a kutyát. Kevés helyen van kijelölt kutyaúsztató hely, sőt van ahol kifejezetten tilos kutyát a vízbe vinni, mint például a Balaton part legtöbb részén. Viszont több vízparton is szabad kutyát fürdetni, sőt egyre több a kutyabarát camping is, amik külön kutyastrandnak kialakított partszakasszal rendelkeznek.

 

Ezeket a magyarországi kutyabarát strandokat gyűjtötte össze az EB OVO Egyesület egy térképen. A felelősségteljes kutyatartók egyesülete 2014 tavaszán kezdett foglalkozni a kérdéssel, majd az előző éves tapasztalatok alapján idén tavasszal tovább bővítette a kutyabarát vízpartok térképét. Az országban a feltérképezett eb barát strandok száma közel harminc darab, tehát útikalauz a kezünkben, indulhatunk kedvencünkkel országszerte strandolni!

 

A térkép megtalálható az egyesület facebook oldalán, a https://www.facebook.com/EBOVO -n és a honlapján, a www.ebovo.hu-n.

 

UPDATE: Szanazugnál már nem lehet fürdetni kutyát, viszont a közelében, a Kettős-Körösnél bárhol.
Sziasztok! Íme a Ti információitok és az újabb nyomozások utáni legújabb kutyás strandtérkép! Mert ugye kutyameleg van nekik is!

 

Sok helyszínnél teljesen különböző visszajelzéseket kapunk a térkép megjelenése óta. Az EB OVO nem nagy csapat, civilként dolgozunk a kutyatartók érdekeiért, így természetesen csak nyomozások és a Ti információitok alapján alkottuk a tájékoztató térképünket. Nem is gondoltuk, hogy ekkora visszhangja lesz a térképnek, hogy fő hírként közlik több helyen is. Ebből is látszik, hogy mennyire nincs a témával foglalkozva, és hogy fontos dolgoznunk tovább az „ügyön”. Most azon vagyunk a rengeteg egyéb egyesületi munka mellett, hogy a térképet is mihamarabb aktualizáljuk.

 

Ami új, az előző térkép megjelenése óta:

 

Változások, ahol nem lehet fürdetni mégsem, mert kirakták a tiltó táblát:
– Garancsi tóra kikerült a tiltó tábla
– Szanazugnál már nem lehet fürdetni kutyát, viszont a közelében, a Kettős-Körösnél bárhol
– Hársas tóra ugyancsak tiltótábla került
– A városligeti tavat átalakítják, így csak kis szakaszon van idén benne víz
– Kővágóőrs ugyancsak nem lehet már fürdetni, de a közelben Kékkút után (kb.10 km-re) egy majort keressetek, és azzal szemben vab a Kutyaparadicsomként ismert tó, ahol igen, és a salföldi bányatón is a közelében.
– A Kopaszi gáton ne a kapuval zárt területre menjetek, hanem a szabad kutyás hátsó partszakaszra, ami Rio nevű szórakozóhely jobb oldalán található!

 

Pozitív hírek és új kutyabarát strandok:
– Tiszakécske, II-as Holt Tisza psrtszakasz
– Hetényegyháza, Dog Holiday kutyastrand
– Bugyi, Kutyacamping

 

Továbbra is várjuk az észrevételeiteket, tapasztalataitokat! Kellemes strandolást kívánunk!

Térkép:

.