A felelős kutyatartás közös ügyünk.

Hírlevél
feliratkozás


Név
E-mail


Az Ön banner
helye!

Még októberben elkezdődik, és 2018-ban tovább folytatódik a XIV. kerületben szervezett kutyafuttató roadshow, amelynek célja, hogy a zuglói kutyások közvetlenül elmondhassák véleményüket a kerület jelenlegi kutyafuttatóiról, valamint arról, hol és milyen jellegű, felszereltségű futtatókat szeretnének még a kerületben. 

 

Az EB OVO Egyesület még 2016 végén kapcsolódott be a XIV. kerület parkfelújítási folyamatába, hogy segítsen a kutyás parkhasználók igényeit a tervezés során érvényesíteni. Az első komoly felújítás a Pillangó parkot érinti, de a kerület egyébként is támogatja a kutyabarát megoldásokat, melyeket közösségi tervezéssel kíván összekapcsolni.

 

A kutyások és a nem kutyások szempontjai is fontosak

 

Szabó Rebeka, Zugló állatvédelemért felelős alpolgármestere nagyon fontosnak tartja, hogy érvényesüljön a közösségi tervezés a kerületben. „A XIV. kerület hatalmas, tele megoldandó kutyabarát kérdéssel. Döntéshozóként mindig figyelembe kell venni a kutyások és a nem kutyások szempontjait, elvárásait. Mint mondja, az a feladat, hogy megtalálják a megfelelő kompromisszumokat és lefektessék azokat a szabályokat, amelyek a két csoport békés együttélését lehetővé teszik” – olvasható egy vele készült interjúban.

 

Már elkészült Zugló megalapozó vizsgálata

 

A kerület és az EB OVO Egyesület együttműködésének köszönhetően 2017 januárjára elkészült a kerület kutyás szempontú megalapozó vizsgálata, amelyről ebben a cikkben írtunk bővebben.

 

A Pillangó park közösségi tervezése igazi sikertörténet

 

„Most úgy tűnik, hogy minden javaslatunkat elfogadták, aminek nagyon örülünk. A park természetesen kutyabarát, és az egész terület póráz nélkül is használható lesz. A friss terveken az 500 négyzetméteresre tervezett két futtató területe sokszorosa a folyamat elején tervezettnek, ami önmagában is bizonyítja, hogy ez sikeres civil akció volt” – mondja Buknicz Mirella, a Pillangó parki kutyások kapcsolattartója, és akinek meggyőződése, hogy a konstruktív hozzáállás meghozza az eredményét. Részletek a Pillangó park közösségi tervezéséről itt >>

 

Futtató roadshow kezdődik

 

XIV. kerület EB OVO futtató roadshow

Zuglóban futtató roadshow segíti a közösségi tervezés folyamatát.

2017 őszén az EB OVO Egyesület és a XIV. kerületi önkormányzat együttműködése egy rendezvénysorozattal folytatódik. Több helyszínen is összehívják a kutyásokat, akik így lehetőséget kapnak arra, hogy bekapcsolódjanak a közösségi tervezésbe, azaz maguk tegyenek javaslatokat arra, mit szeretnének a futtatókba, illetve hol szeretnének még futtatót a kerületben. Ebben az évben három alkalommal várják az érdeklődőket, október 24-én, november 7-én és november 21-én este 6 órától. Tavasszal pedig újabb helyszíneken folytatódik a közösségek és futtatók feltérképezése. (Részletek a mellékelt plakáton.)

 

A személyes találkozás mellett lehetőség van elektronikusan is bekapcsolódni a folyamatba, ugyanis elkészült egy online kérdőív, amelynek adatait az EB OVO szakértői csapata szintén feldolgozza a tervezési folyamat keretében, illetve felhasználja majd Zugló kutyabarát stratégiájának és fejlesztési akciópontjainak megfogalmazásához.

 

A zuglói lakosoknak szóló online kérdőív itt érhető el >>