A felelős kutyatartás közös ügyünk.

Hírlevél
feliratkozás


Név
E-mail


Az Ön banner
helye!

Május 29-én és június 5-én, már két alkalommal rendeztük meg a VII. kerületi nyugdíjas klubok látogatóinak a szervezett, menhelyi kutyasétáltatást az Erzsébetvárosi Felelős Gazdi Program keretében.

 

EB OVO nyugdíjas rekreáció

EB OVO nyugdíjas rekreáció

 

Segítenek a lemozgatásban

 

A Bischitz Johanna Integrált Humán Központ segítségével a kerületi önkormányzat segített megszervezni a Rex Állatsziget meglátogatását, ahol a szépkorúak a gazdira váró kutyákat vitték ki a közeli erdőbe sétálni. A hálás négylábúak mellett a macskák és a zöld területek gondozásában is segítettek a résztvevők.

 

A menhelyeknek ugyanis nagy szüksége van olyan önkéntesekre, akik segítik munkájukat az állatok lemozgatásában, hiszen a kapacitásuk korlátozott, míg a mozgásigény alapvető.

 

A közös séta mindenkinek jót tesz

A közös séta mindenkinek jót tesz

 

Az Erzsébetvárosi Önkormányzat is közreműködött

 

A programot tehát az idősek és a menhelyi kutyák fizikai és szellemi felüdülésének biztosítására hozta létre az EB OVO Egyesület, amely az Erzsébetvárosi Önkormányzat támogatásával valósulhatott meg.

 

Lesz folytatás!

Lesz folytatás!

 

A jó hangulat mellett szakértők beszéltek a kutyák igényeiről és kommunikációjáról, valamint szó esett az egészséges életmód városi formájának elsajátításáról is.

 

A programot záró beszélgetésen mindenki elmondta a tapasztalatait, meglátásait, ötleteit a programmal kapcsolatban, mert a hosszú távú cél az, hogy gyakrabban lehessen szervezetten, közösségben segíteni a menhelyes állatoknak. Így rendszeressé válhat a szenior rekreáció ezen kreatív és élvezetes formája, ami a szépkorúak életminőségét is javíthatja.

 

Az elégedett résztvevők

Az elégedett résztvevők