A felelős kutyatartás közös ügyünk.

Hírlevél
feliratkozás


Név
E-mail


Az Ön banner
helye!

Az Erzsébetvárosi Felelős Gazdi Program keretében, az EB OVO Egyesület és a VII. kerületi Önkormányzat szervezésében 2018-ban elindult az iskolai program.

 

A program célja az, hogy minél több kerületi gyermek magabiztosan érezze magát kutyák jelenlétében, értelmezni tudja a kutyák kommunikációs jeleit. Erzsébetvárosban is jelentős számú kutyatartó él, így kutyával találkozni mindennapi élmény.

 

Kutyás foglalkozás egy VII. kerületi iskolában (EB OVO)

Kutyás foglalkozás egy VII. kerületi iskolában (EB OVO)

 

Legyen a találkozás jó élmény!

 

Hogy biztosan jó élmény legyen a találkozás, a gyerekeknek arról beszéltek, hogyan viselkedjenek kutya jelentében. Mit tegyenek, ha nem akarják, hogy egy kutya közeledjen feléjük, illetve hogyan kerülhetnek el egy esetleges kutyatámadást.

 

A Gödöllői Kutyasport Központ (GKSK) szakemberei és speciálisan képzett terápiás kutyáik az év végén négy kerületi iskolába látogattak el, ahol bemutatták az általuk kifejlesztett kutya-gyerek kommunikációs tréninget. (Ez a négy iskola a következő volt: Alsóerdősori Bárdosi Lajos Általános Iskola és Gimnázium, Budapest VII. Kerületi Baross Gábor Általános Iskola, Erzsébetvárosi Két-tannyelvű Általános Iskola, Szakiskola és Szakközépiskola, Wesselényi utcai Családi Napközi, Bölcsőde, Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium és Szakiskola.)

 

 

Több száz gyerek vett részt a programokon

 

Az iskolák az előzetes, önkormányzati igényfelmérésen jelezték részvételi szándékukat az ingyenesen biztosított programban. Iskolánként 6 foglalkozást tartottunk meg, így összesen 24 alkalommal találkozhattak a gyerekek ezekkel az alapvető ismeretekkel, és így már több mint 420, 14 év alatti tanuló vett részt az eseményeken.

 

A program nagy sikerrel zárult: a gyerekek hasznos tudással gazdagodtak, a trénerek jó hangulatú foglalkozásokról számoltak be, és a pedagógusok is nagyon hasznosnak ítélték az elhangzott és bemutatott tudnivalókat.

 

Így a 2018-as Erzsébetvárosi Felelős Gazdi Program nyugdíjas foglalkozása mellett ez a kezdeményezés is sikeresnek bizonyult. Reméljük, a program 2019-ben is folytatódhat!

 

Nyugdíjas program indult a menhelyi kutyákért a VII. kerületben