A felelős kutyatartás közös ügyünk.

Hírlevél
feliratkozás


Név
E-mail


Az Ön banner
helye!

Erzsébetvárosban is egyre több kutyás fejlesztés valósul meg 2018-ban. Az egyik legfontosabb a Klauzál téri futtató részleges felújítása, amiről a következő információkat kapta az Erzsébetvárosi Felelős Gazdi Program csapata az Erzsébetvárosi Polgármesteri Hivatal Városgazdálkodási Irodájától.

 

Erzsébetvárosi Felelős Gazdi Program

„A Klauzál téri kutyafuttató felújítására vonatkozóan a szakiroda beszerzési eljárást bonyolított le, a munka várható befejezési határideje 2018. november 11. napja.  

 

A Klauzál téri kutyafuttató területén a jelenlegi kavicszúzalékkal kevert földréteg elszállítására kerül sor 20 cm vastagságban. A helyére 10 cm vastagságban zúzott kő kerül, amelyre geotextília és a felső réteget 10 cm vastagságú gyöngykavics réteg képezi az előkészített műszaki tartalom szerint.

 

A gyöngykavics koptatott felületű, nincsenek éles, hegyes részei, így nem okoz sérülést a kutyák lábán. Az ásó kutyák által esetlegesen kiásott, és a gazdájuk által nem visszatemetett gödrök a kutyafuttatót használni kívánóknak botlásveszélyt jelentenek. A fenti rétegrend kialakítása esetén a lehető legkevesebb és legkisebb méretű gödörrel kell számolni, tekintettel arra, hogy az egymáson elgördülő kavicsszemek miatt nem lehetséges nagyobb méretű gödröt készíteni.  A zúzott kő réteg az alapozást szolgálja, a kutyák lábával nem érintkezik.

 

A felújítás előkészített műszaki tartalmában szerepel a vízvételi lehetőség felújítása, egyszerű kerti csap kihelyezésével, amely alkalmas arra, hogy a kutyatulajdonok által magukkal hozott tálkákat megtöltsék vízzel, és ebből a kutyáikat megitathassák. Több kutyatulajdonos konkrétan ezt kérte, mert ezt a megoldást tartják a leghigiénikusabbnak a kutyáiknak.

 

A bejárati kapu javítására sor kerül a felújítási munkálatok befejezéséig.”

 

Az Erzsébetvárosi kutyafuttatók nyitási és zárási protokollja

 

Erzsébetváros Rendészeti Igazgatósága végzi a terek, beleértve a kutyafuttatók zárása és nyitása feladatot. A helyszínek zárását 21 óra és 22 óra között egymást követően végzik, annak érdekében, hogy 22 órára minden helyszínt bezárjanak. Az egyes helyszínek nyitására reggel 5 órától kezdődően kerül sor.