A felelős kutyatartás közös ügyünk.

Hírlevél
feliratkozás


Név
E-mail


Az Ön banner
helye!

A Zuglói Kutyafuttató Roadshow idei utolsó állomásához érkezett. 2018. május 29-én a Panelkutya Egyesület által fenntartott Csertő utcai kutyajátszótérre látogattunk el Szabó Rebeka, Zugló állatvédelemért felelős alpolgármesterével. 

 

Zuglói Kutyafuttató Roadshow

Zuglói Kutyafuttató Roadshow

Feltérképeztük a kutyás közösségek igényeit

 

Ez a programsorozat 2017 októberében indult, összesen 14 kutyafuttatóra vagy kutyafuttatásra kijelölt területre látogattak el az önkormányzat és az EB OVO Egyesület tagjai, hogy személyesen egyeztessenek a környéken élő kutyásokkal és nem kutyásokkal a szokásaikról, lehetőségeikről és fejlesztési ötleteikről.

 

Ez alatt a fél év alatt megismerkedtünk fantasztikus kutyás közösségekkel, sok problémával és megoldási lehetőséggel találkoztunk. Jó volt látni, hogy a kutyás közösségek mennyire összetartók, és nyitottak arra, hogy a közös célért, az együttélés kedvező feltételeiért tegyenek.

 

Az igények és a lehetőségek összehangolása fontos (forrás: EB OVO Egyesület)

Az igények és a lehetőségek összehangolása fontos (forrás: EB OVO Egyesület)

Készül a futtató fejlesztési tervezet

 

De a munka még nem ért véget, hiszen az összegyűjtött információk és a 175 online kitöltött kérdőív alapján településmérnökünk készít egy futtató fejlesztési tervezetet, mely segíti az önkormányzatot a jövőbeni fejlesztési tervek elkészítésben. Már személyesen sikerült egyeztetnünk Zugló főmérnökével, Jónás Zoltánnal, aki érdeklődve fogadta a Szabad Kutyázás Kézikönyve projektünk eredményeit.

 

Az EB OVO munkatársai végigjárták a futtatókat Zuglóban

Az EB OVO munkatársai végigjárták a futtatókat Zuglóban

Készül a zuglói kutyás kisokos is

 

Mindezek mellett pedig ezekkel az információkkal kiegészülve készül a Szabad Kutyázás Kézikönyvének zuglói kiadása, amelynek megjelenését szeptemberre tervezzük.

 

Nagyon köszönjük Szabó Rebeka alpolgármester asszonynak a bizalmat és a lehetőséget, hogy részt vehetünk ebben a projektben! Valamint köszönjük azoknak a gazdiknak is, akik ellátogattak a rendezvényekre, hogy megosszák velünk gondolataikat, érzéseiket!