A felelős kutyatartás közös ügyünk.

Hírlevél
feliratkozás


Név
E-mail


Az Ön banner
helye!

A nyár utolsó napján rengeteg látogató érkezett, a már 22 éve megrendezett Angyalföldi Utcabálra. Idén a XIII. Kerületi Önkormányzat és a XIII. Kerületi Közszolgáltató Zrt. munkatársai különös figyelmet szenteltek az angyalföldi kutyabarátoknak. A rendezvény részeként megrendezett Gondos Gazdi Kert színfoltja volt a már amúgy is tartalmas utcabálnak.

 

A Gondos Gazdi Program keretében civil szakértőként az EB OVO Egyesület lelkes önkéntesei segíthették a program összeállítását,- így az egész nap során színes kutyás témákkal találkozhatott a kerületi utcabálozó. A rendezvény elején a Tükör Módszer bemutató csoportja kápráztatta el a nézőket, olyan nagy sikerrel, hogy az eső ellenére még kutyázni is beálltak a gyerekek.

 

 

Kora délután a Pannon Kutató és Mentő kutyások csapata mutatta meg azt, hogy a kutya nem csak barát, de életmentő is lehet!
Az előadás után a Gondos Gazdi sátorban a babzsákokon üldögélve találkoztak a nézők és a fellépők, immár simogatás-közelben.
Kora délután Kiszely Márta interaktív gyermek előadása segített abban, hogy hogyan váljunk a kutyák barátjává, megtanulva a kutyák jelzéseit értelmezni, együtt érezni.

 

Vass Viki a Kutyológia képviseletében pedig kutyás társasjátékot rendezett. Ki-ki saját vagy kölcsönkutyájával mehetett végig a pályán. Hol kutyának, hol a gazdinak, máskor pedig együtt kellett megfelelni a célba jutásért. A keverékkutya szépségversen résztvevői mind nyertesek voltak és a napot egy ügyességi bemutató zárta.

 

Mindeközben folyamatosan kutyás-kézműves foglalkozáson újrahasznosított pórázt, kutyás fejpántot és kutyasminket kaphattak a gyerekek arcfestőnktől. A nap végére az idelátogatók olyan tartalmas élményre tettek szert, melyben tudásuk is fejlődött, lelkesen kérdezték, mikor lesz Gondos Gazdi program újra és boldogan fogadták a Gondos Gazdi ajándékokat, a lebomló kakizacsit, kitűzőt, karpántot és a sok színes lufit!

 

Augusztus 31-én a kutyások és a nem kutyások együtt ünnepeltek a XIII, Kerületben, a 22. Angyalföldi Utcabálon! Köszönjük a lehetőséget!

 

További képek itt