A felelős kutyatartás közös ügyünk.

Hírlevél
feliratkozás


Név
E-mail


Az Ön banner
helye!

Iskolai kutyás programot állított össze az EB OVO Egyesület, amelynek célja, hogy megtanítsa a gyerekeket, hogyan viselkedjenek a kutyákkal, hogyan értsék meg a kommunikációs jeleket, és azokhoz miként viszonyuljanak. A tervek szerint a XIII. kerületben, a Gondos Gazdi program keretében indul el a kezdeményezés.

 

Segítség az önkormányzatoknak

 

„Az önkormányzatoknak feladata ezzel foglalkozni, mi pedig egyik szakmai partnerünkkel, a Gödöllői Kutyasport Központtal kidolgoztuk azt a programot, ami leginkább segíti a békés együttélés lényegének elsajátítását” – mondja Csonka Berta, az egyesület elnöke. Szerinte sokszor a félelem szüli a konfliktust a kutyák és a gyerekek között, ez a program abban segít, hogy ezt a helyzetet meg tudják előzni. A hangsúly a közösségben előforduló kutyás szituációkra helyeződik, a gazdi-kutya kapcsolatát így indirekt módon érinti.

 

Évente egy találkozás

 

A foglalkozások célja, hogy a gyerekek tudjanak önállóan reagálni a kutyás helyzetekre, és a környezetük segítse őket ebben. „Szeretnénk, ha minden iskolás évente legalább egyszer testközelből is találkozhatna kutyával, és megtanulhatná azt a minimális kommunikációt, amellyel elkerülheti a kellemetlen helyzeteket, és élvezni tudja az egyre népszerűbb városi kutyázás adta közösségi élményeket. A programot a 13. kerületben, a Gondos Gazdi Program keretében szeretnénk először elindítani” – teszi hozzá az elnök.

 


A kidolgozott program részletei itt olvashatók: EB OVO Iskolai projekttervezet a békés együttélésért